среда, 10. март 2010.

Davis cup: Hrvatska vs Serbia

Obradoviću, nemoj biti političar!

Još se teniske loptice nisu ohladile od "istoriskog uspeha" naše muške teniske reprezentacije, digla se velika prašina oko narednog teniskog duela, četvrtfinala Dejvis kupa, sa Hrvatskom. Savetnik naše teniske reprezentacije, Nikola Pilić, rođeni Splićanin, već je naglasio da se tamo neće pojaviti u našem taboru, trener Obradović naglasio da je da je Split nepodesan iz razloga mogućih incidenata, najavivši da će od ITF-a zatražiti da se uvaj duel odigra u Zagrebu. Naravno da je odmah usledila reakcija od "prozvane strane" i situacija se otrgla kontroli, izazvavši mnoge da pristrasno komentarisu susret koji će se odigrati tek za nešto manje od 5 meseci.


Teniseri Srbije i Hrvatske, oni koji su najzaslužniji za uspehe i jednog i drugog tima, i koji imaju izuzetan međusobni odnos, nisu ni inicirali ovu medijski halabuku. 
Đoković, Troicki i ostali već godinama nastupaju na turnirima koji se održavaju u Hrvatskoj, kažu da se tamo osećaju kao kod kuće i nema razloga da u to ne verujemo. TS Srbije nema samo korektan odnos kolega iz susedne zemlje, več postoji određena poslovno-tehnička saradnja i sva ova novonastala situacija ide u prilog samo tračevima žednim tabloidima kojima je najbitnija prodavanost, nebitno da li su vesti dobre ili loše. Bilo bi dobro da ovo sve liči na već poznati scenario pred borbu dva vrsna boksera, koji se na konferenciji za štampu mrko gledaju, upućuju jedni drugima provokacije, pa čak i nasrću jedan na drugog, a sve to radi reklame i većeg priliva novca od svih propratnih sadržaja koji prate velika sportska dešavanja. Međutim, na ovim našim prostorima, najmanje što nam treba je međusobno zaoštravanje i provociranje, jer to kod nas vodi u sasvim drugu krajnost, one koja ne nosi ništa lepo, koja budi ne sportske emocije, nego one primitivnije - šovinističke. 
Ostalo je još 5 meseci do sudara dve zaista kvalitetne ekipe i ishod tog susreta nije moguće predviditi. Ono što ostaje da se uradi, jeste da oni koji su pokrenuli čitavu ovu "žutu! priču, pokušaju da poprave nastalu štetu. Naši teniseri će kao i hrvatski, dati svoj sportski maksimum, to ne sumnjam, svoju pobedu ili poraz sportski će prihvatiti i jedni i drugi, to takođe ne sumnjam, ali ono u šta sumnjam je da ćemo mi koji smo silom uvučeni u ovu "tužnu priču" imati razumevanja za nepromišljene poteze pojedinaca koji se najviše angažuju (neznanjem ili nečim drugim) kada treba nešto zakomplikovati.

Najčasnije bi bilo da odu, bez njih nam je bolje!

Нема коментара:

Постави коментар