среда, 2. јун 2010.

Blogovi i obrazovanje


Blogovi su široko popularan alat u interaktivnom obrazovanju. Počevši od polovine prvog desetleća ovoga veka nastavnici ga često koriste kao podršku nastave i učenja. Godine prakse i međusobne kolaboracije sa učenicima, nastavnicima je donelo željene beneficije unapređenja nastave.
Budući da blogovi povezuju misli i ideje onih koji u njima učestvuju, to utiče na razvoj učenja čitave zajednice koja ih koristi. Autori blogova dele svoje stavove i mišljenja sa drugima i međusobno se podržavaju komentarima ili odgovorima na postavljena pitanja.
Pored toga, blogovi učenicima pružaju vlasništvo nad sopstvenom učenju, omogućavajući im da bolje odrede svoje potrebe za znanjem, kao da i unaprede svoje učenje, motivišu se i međusobno sarađuju. Blogovanje pomaže učenicima da procene svoj rad u različitim oblastima i pomaže im da bolje sagledaju i organizuju svoje učenje. Blogovanjem učenici dodatno ovladavaju dodatnim veštinama, kao što su veštine pisanja i istraživanja, kao i digitalne pismenosti.
Preko 440.000 obrazovnih blogova se mogu naći na Edublogs, a učesnici su učenici i studenti širom sveta, sa najprestižnijih obrazovnih ustanova.

Blog u edukaciji
Blogging
View more presentations from RitaZ.


Korišćenje bloga u nastavi matematike

Нема коментара:

Постави коментар